چگونه یک گوشی موبایل انتخاب کنیم؟ (1)






انتخاب یک گوشی موبایل مناسب همان اندازه که به سلیقه شخصی کاربر مربوط می شود به نیاز های او نیز بستگی دارد. گوشی های همراه از نظر تعداد مشخصه ها متفاوت هستند و با توجه به نوع کارکردشان تنوع ساختاری و ظاهری پیدا می کنند. در هر حال، انتخاب یک گوشی موبایل امری کاملاً شخصی است؛ چرا که می خواهید گوشی همراهی را انتخاب کنید که مناسب شماست و از کار کردن با آن لذت ببرید. در انتخاب یک گوشی موبایل معیارهای زیادی تأثیرگذار هستند. در نظر گرفتن تمام این معیارها، به انتخاب گوشی همراهی می انجامد که بهترین آمیزه را از نظر طراحی، مشخصه ها و عملکرد ارائه می کند.

● ساختار ظاهری

گوشی های همراه در دو نوع اصلی عرضه می شوند: گوشی های تاشو و مکعبی. گوشی های تاشو غالبا زمانی کارآمد هستند که می خواهید گوشی همراه خود را در جیب یا کیف حمل کنید. به این ترتیب، احتمال شماره گیری های تصادفی به صفر می رسد. اما مدل های مکعبی، گوشی های محکم تری هستند که کار کردن با آنها برای بیشتر کاربران راحت است. در این میان، تعداد مدل های کشویی و چرخشی نیز به طور روز افزونی افزایش یافته است. هنگام تصمیم گیری برای خرید یک گوشی همراه حتماً گوشی را در دست بگیرید و آن را نزدیک گوش خود ببرید تا از خوش دستی و راحتی کار با آن مطمئن شوید. در یک طراحی خوب، به اندازه، چیدمان دکمه ها و تنظیمات آن، اندازه حروف متن، رنگ و اندازه صفحه نمایش توجه کنید. اگر دستان بزرگی دارید، طبیعی است که باید با گوشی ای کار کنید که دکمه های بزرگی داشته باشد تا هنگام فشار دادن آنها با مشکل مواجه نشوید. به رزولوشن صفحه نمایش و میزان خوانایی آن نیز توجه کافی داشته باشید. اگر یک گوشی تاشو می خواهید، دقت کنید که این گوشی به یک صفحه نمایش خارجی مجهز باشد، چراکه در این صورت دیگر نیازی به باز کردن گوشی برای تشخیص هویت تماس گیرنده نخواهید داشت. در پایان، به یاد داشته باشید که می خواهید از گوشی موبایل خود لذت ببرید و آن را همه جا همراه خود داشته باشید. بنابراین، مهم است که این گوشی علاوه بر جذابیت و زیبایی، کاربری آسانی نیز داشته باشد. خوش رنگ باشد و از در دست گرفتن آن احساس ناخوشایندی نداشته باشید. از آن جایی که بعضی گوشی های همراه از قدرت و قابلیت های بیشتری برخوردار می باشند، گوشی همراهی را انتخاب کنید که مناسب نوع فعالیت شما باشد.

● مشخصه ها

اگر گمان می کنید تصمیم گیری برای انتخاب یک گوشی موبایل کار دشواری است، انتخاب مشخصه های مورد نیاز نیز کار چندان راحتی نمی باشد. تعداد مشخصه های ممکن موجود در گوشی های همراه بسیار زیاد است. از این رو، ضروری است تک تک مشخصه ها را به دقت مورد بررسی قرار دهید. به عنوان یک اصل کلی خرید، هرگز بیشتر از نیازتان خرید نکنید. اگر گوشی همراهی می خواهید که صرفا امکان برقراری تماس را ممکن سازد، بهتر است با یک گوشی ابتدایی کار کنید. اما اگر می خواهید گوشی موبایل خود را به منظور ارسال و دریافت ایمیل یا تنظیم امور روزانه به کار بگیرید، ضروری است با گوشی پیشرفته تری کار کنید. هم چنین، اگر به قابلیت های سرگرم کننده و جالب گوشی های همراه اهمیت می دهید، می توانید گوشی های دوربین دار را امتحان کنید یا آنکه مدل هایی را بررسی نمایید که به قطب نما یا ترمومتر و سایر قابلیت های کاربردی جالب مجهز باشند.

● عملکرد

اگر قصد دارید گوشی همراه تان را به عنوان گوشی موبایل اصلی خود به کار ببرید، بهتر است گوشی همراهی را انتخاب کنید که عمر باتری خوبی بیشتر از سه ساعت مکالمه مداوم و پنج روز عمر مفید در حالت انتظار داشته باشد. هم چنین، نسبت به کیفیت گوشی و بلندی صدای آن نیز اطمینان حاصل کنید.
صرفاً به نقد ها و بررسی ها تکیه نکنید. بهتر است از دوستان و آشنایانی که گوشی همراه مورد نظر شما را به کار می برند نیز سؤال کنید. کیفیت مکالمه بیشترین اهمیت را دارا می باشد و نسبت به نوع گوشی، موقعیت جغرافیایی کاربر، تعداد تماس گیرندگان در زمان معین و شرایط آب و هوایی متغیر است. به یاد داشته باشید همیشه می توانید گوشی موبایل خود را در مهلتی که به شما داده می شود تست کنید و در صورت لزوم، آن را تعویض نمایید.
۱۰ مشخصه کلیدی که باید به آن توجه کرد:
۱) نرم افزارهای برنامه ریزی شخصی:
حتی ابتدایی ترین گوشی ها نیز به نرم افزارهای برنامه ریزی شخصی مجهز می باشند. برنامه هایی مانند تقویم، زنگ ساعت و ماشین حساب.
۲) دفترچه تلفن و قابلیت شماره گیری صوتی:
حداکثر می توانید چه تعداد تماس را ذخیره کنید؟ قابلیت شماره گیری صوتی به شما امکان می دهد تا تماس های خود را بدون استفاده از صفحه کلید برقرار سازید. این قابلیت، کاربری گوشی را بسیار آسان و راحت می سازد.
۳) مرورگر وب:
به کمک این مشخصه می توانید به صورت بی سیم صفحات وب را مرور کنید و از اطلاعاتی مانند اخبار، اخبار ورزشی، گزارش آب و هوا و بازار بورس با خبر شوید. مرورگرهای WAP (پروتوکل دسترسی بی سیم : Wireless Access Protocol) به منظور مشاهده سایت ها و نمایش آنها بر روی صفحه نمایش های کوچک تلفن های همراه طراحی شده اند. البته، تمام سایت ها با مرورگر WAP سازگار نیستند. علاوه بر این، می توانید گوشی های متصل به اینترنت را به عنوان یک مودم به کار برید. اما برای این کار باید یک کابل دیتای مناسب نیز خریداری کنید.
۴) ارسال و دریافت پیام و ایمیل:
پیام های متنی (SMS) صرفاً متن ارسال می کنند. پیام های چند رسانه ای (مولتی مدیا) نیز علاوه بر متن، تصاویر و فیلم های ویدیویی را نیز می توانند مخابره می کنند. اگر می خواهید یک ایمیل شخصی یا کاری را بر روی گوشی خود دریافت کنید، حتماً نسبت به پشتیبانی گوشی خود از این مشخصه مطمئن شوید. مخابره پیام و ایمیل هزینه بیشتری دارد. هم چنین، بهتر است گوشی همراهی را انتخاب کنید که به یک صفحه کلید کامل و یکپارچه کارآمد مجهز باشد تا به این ترتیب، سرعت تایپ شما افزایش یابد.
منبع:روزنامه ابرار اقتصادی